De Azoren bestaan uit negen bewoonde en 8 onbewoonde eilanden. Deze eilanden hebben ieder hun eigen hoogtepunten en bezienswaardigheden. Om echt goed kennis te maken met de archipel, kun je daarom het best een rondreis maken. Zo zie je de mooiste bezienswaardigheden op de Azoren.

Maar voordat je bepaalt welke eilanden je bezoekt is het handig om te weten wat er te zien is. Zo zorg je ervoor dat je alles kunt zien wat je wil zien. Wij hebben daarom een lijst samengesteld met de bezienswaardigheden op de Azoren die je niet wilt overslaan.

Bezienswaardigheden op de Azoren

Sao Miguel

#1 Sete Cidades – Een van de mooiste bezienswaardigheden van de Azoren vind je op Sao Miguel. Sete Cidades bestaat uit twee kratermeren omringd door groene bergwanden. Dankzij het verschil in diepte is het ene meer groen en het andere meer blauw.

#2 Boca do Inferno – Vanuit dit uitzichtpunt kijk je wederom naar de meren van Sete Cidades. Maar Boca do Inferno is ook een bezienswaardigheid op zich. Het smalle wandelpad loopt over een bergrug waarbij je aan weerskanten de diepte in kijkt.

#3 Furnas – In het kleine stadje vind je verschillende hotsprings, geisers en geothermisch verwarmde modderpoelen. De warmte in de grond wordt zelfs gebruikt om gerechten klaar te maken. Je ziet in Furnas dat de aarde leeft.

Terceira

#4 Walvissen – Veel reizigers komen speciaal naar de Azoren om walvissen te spotten. Vanaf vrijwel ieder eiland worden excursies georganiseerd om deze reuzen te zien. Er komen in de wateren rond de Azoren wel 24 verschillende soorten walvissen en dolfijnen voor, dus de kans om ze te zien is groot.

#5 Algar do Carvao – Via een donkere tunnel daal je af naar het binnenste van de Azoren. Onderweg zie je stalactieten, stalagmieten en andere vulkanische rotsformaties. Op een diepte van bijna 100 meter stopt het pad en kijk je uit over het ondergrondse meer van Algar do Carvao.

#6 Angra do Heroismo – De eerste stad van Terceira werd in de 15e eeuw gesticht, maar is nog in uitstekende staat. Het historische centrum staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst. De smalle straatjes met hun witte huisjes en kerken maken Angra do Heroismo een attractie.

terceira strand

Pico

#7 Montanha do Pico – Deze slapende vulkaan is zo groot dat hij vanaf verschillende eilanden te zien is. De zwarte gestalte torent als een reus boven Pico uit en heeft in de winter soms zelfs een besneeuwde piek. Voor een echte traktatie klim je naar de top en geniet je tussen de wolken van het uitzicht op het hoogste punt van de Azoren. 

#8 Wijngaarden op Pico – De wijngaarden van Pico worden van oudsher geteeld op de zwarte lavavelden van het eiland. Om de ranken te beschermen tegen de zilte oceaanwind liggen de planten tussen muren van lavagesteente. De wijngaarden van Pico zijn in 2004 op de Unesco Werelderfgoedlijst gezet, omdat hier het best te zien is hoe vroeger wijn werd gemaakt. Als je het eenmaal gezien hebt, kun je ook wijn proeven. Een van de lekkerste bezienswaardigheden op de Azoren.

Faial

#9 Capelinhos – Aangekomen bij de vuurtoren van Capelinhos vraag je je misschien af waarom deze toren zo onhandig is geplaatst. De hoge kliffen die de toren het zicht ontnemen zijn echter later ontstaan. Hier zie je hoe een vulkaanuitbarsting een nieuw stuk land heeft gecreëerd.

Zelf de bezienswaardigheden op de Azoren spotten?

Neem dan contact op met onze reisspecialisten. Zij kunnen je alles vertellen over de mooiste routes, de leukste highlights en de fijnste accommodaties.