Verken de spectaculaire natuur met een wandelvakantie naar de Azoren

De eilanden te voet verkennen? Wij regelen jouw wandelvakantie naar de Azoren tot in de puntjes.

Dé Corona Veilige herfst en winter bestemming van 2020

De Azoren is een Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan op 3,5 uur vliegen. De eilanden zijn niet alleen schitterend, maar ook Corona veilig met slechts 27 actieve Coronagevallen (peildatum: 26 augustus) en een zeer goed testbeleid. Alle reizigers naar de Azoren worden getest voorafgaand aan vertrek of bij aankomst. In combinatie met de Voja Covid Care weet je zeker dat je met een goed gevoel op reis kunt naar de Azoren.

Een wandelvakantie naar de Azoren: “Wandelend door de spectaculaire landschappen kun je perfect onthaasten.”

Een wandelvakantie naar de Azoren is het moment om tot rust te komen. Stap voor stap ontdek je meer van de eilanden. Je ziet bossen, uitgestrekte kustlijnen, heldere kratermeren.. Op welk eiland je ook gaat wandelen. De beloning is het meer dan waard.

De Azoren zijn een typische wandelbestemming en op ieder eiland liggen meerdere routes. Meerdaagse hikes, uitdagende trails, met gids of zonder. We bieden wandelreizen voor ieder niveau.

Daarom boek jij een wandelvakantie bij Voja Travel

  • Jouw wandelvakantie tot in de puntjes geregeld. We geven je uitgebreide wandelkaarten en GPS coordinaten mee, zodat jij onbezorgd op pad kan.
  • Je boekt bij dé Azoren specialist van Nederland.
  • Met jouw reis lever je een bijdrage aan Fair Travel in Kaapverdië.
  • Je boekt met zekerheid van de SGR en het Calamiteitenfonds.
  • Zowel thuis als op reis staan we voor je klaar met tips, advies en zo nodig bieden we ondersteuning onderweg.

Reisvoorstel op maat

Laat je telefoonnummer of emailadres achter en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
  • :

Voja Travel is aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds

Boek je reis veilig met garantie van de SGR en het Calamiteitenfonds. Met iedere reis die je bij Voja Travel boekt, draag je bij aan Fair Travel in Kaapverdië.

Stap 1: Bel ons of vul het formulier in

Bespreek jouw wensen met onze Azoren specialisten. Wanneer wil je weg? Hoe lang wil je weg? Hoe ziet jouw ideale vakantie of rondreis eruit? Vertel ons alles!

Heb je nog geen idee? Laat je inspireren.

Stap 2: Wij gaan voor je aan de slag

Als onze Azoren specialisten een idee hebben van hoe jouw droomreis eruit ziet, gaan ze aan de slag. Wij zoeken de beste route, vliegtickets, accommodatie, excursies en transfers voor je uit.

Stap 3: Jouw persoonlijke reisvoorstel

Als jouw reisvoorstel af is nemen we contact op en bespreken we de door ons voorgestelde reis. Zijn er dingen die je wil aanpassen? Laat het ons weten, zodat we jouw reis tot in de puntjes kunnen verzorgen.

Waarom een wandelvakantie naar de Azoren

De eilanden van de Azoren zijn een waar paradijs voor wandelaars. De routes zijn bijna onmogelijk mooi. En te voet ontdek je die plekjes die je normaal gesproken niet zou zien. Op je eigen tempo geniet je van de bijzonderheden die de Azoren te bieden hebben.

Eeuwenlang was lopen de enige manier om je over de Azoren te verplaatsen. Er waren slechts enkele wegen die over het eiland voerden. Dit zijn de paden die vandaag nog steeds gebruikt worden. De voetpaden zijn gerestaureerd en toegankelijk gemaakt zodat bezoekers nu ook kunnen genieten van de landschappen die de Azoreanen al jaren zien.

#1 – Je ervaart de natuur als nooit tevoren

Als je met 50 km per uur langs een bos rijdt is het mooi, maar pas als je tussen de bomen loopt zie je de kleine details. Konijnen die tussen de boomwortels wegschieten, planten en bloemen, de geluiden, de geuren.. Beter wordt het niet.

#2 – Je hoeft nergens over na te denken 

Zelfs als je het leuk vind om zelf je reizen te organiseren, kan het fijn zijn om af en toe de touwtjes uit handen te geven. Wij zorgen dat je de informatie hebt die je nodig hebt voor een onvergetelijke wandelreis. Wandelkaarten, GPS coördinaten en beschrijvingen van de routes. Jij hoeft alleen te lopen en te genieten.

#3 – Je ontdekt de verborgen plekjes van een land.

Op de Azoren zijn er verschillende plekken die simpelweg niet anders te bereiken zijn: de top van Pico, diverse faja’s op Sao Jorge, verborgen watervallen op Sao Miguel. Te voet kom je op die plekken die je anders nooit zou zien én je doet alles op jouw tempo. Je kan pauzeren op de plekken die je mooi vind of juist verder lopen als je het minder interessant vindt. Niet dat dat snel gebeurt op de Azoren.

#4 – Het geeft immense voldoening

Afhankelijk van jouw niveau en wensen moet je soms flink doorbijten tijdens een wandelvakantie. De top van Pico bereik je bijvoorbeeld niet zomaar. Het is zwaar en soms moet je tot het uiterste gaan. Maar als je na zo’n tocht op je bestemming aankomt, is de euforie niet te beschrijven. Wat een overwinning.

#5 – Wandelen is gezond

Lichaamsbeweging is gezond, maar thuis komt het er soms niet (zo vaak) van (als je zou willen). Een wandelvakantie naar de Azoren heeft bijna alleen voordelen. Je ziet de mooiste plekjes, je ervaart een nieuw land, komt tot rust en je komt fitter terug. Meer redenen zijn toch niet nodig?