Verken de ongerepte Azoren met een rondreis

Op zoek naar avontuur? Wij regelen jouw Azoren rondreis tot in de puntjes.

Dé Corona Veilige herfst en winter bestemming van 2020

De Azoren is een Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan op 3,5 uur vliegen. De eilanden zijn niet alleen schitterend, maar ook Corona veilig met slechts 27 actieve gevallen (peildatum: 27 augustus). Alle reizigers naar de Azoren worden getest óf voorafgaand aan  vertrek of bij aankomst. Hierdoor weet je zeker dat je met een goed gevoel op reis kunt naar de Azoren.

Een rondreis over de Azoren: “Het voelt als een ontdekkingstocht. Ieder eiland heeft haar eigen karakter.”

Met een rondreis naar de Azoren zie je de hoogtepunten van ieder eiland. De top van de statige Pico stijgt overal boven uit. De ruige landschappen op Sao Jorge zijn ongeëvenaard. Op Terceira liggen de donkere lavatunnels verborgen achter groene bergwanden. Ieder eiland heeft haar verborgen schatten.

De Azoren zijn dé plek voor een rondreis. Met het vliegtuig en de veerboot verplaats je je gemakkelijk van eiland naar eiland, waardoor je gemakkelijk meerdere eilanden combineert. De eilanden hebben ieder een eigen karakter en alleen met een rondreis leer je de Azoren echt kennen.

Daarom boek jij bij Voja Travel

  • Jouw reis tot in de puntjes geregeld.
  • Je boekt bij dé Azoren specialist van Nederland.
  • Met jouw reis lever je een bijdrage aan Fair Travel op Kaapverdië.
  • Je boekt met zekerheid van de SGR en het Calamiteitenfonds
  • Zowel thuis als op reis staan we voor je klaar met tips, advies en zo nodig bieden we ondersteuning.

Reisvoorstel op maat

Laat je telefoonnummer of emailadres achter en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
  • :

Voja Travel is aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds

Boek je reis veilig met garantie van de SGR en het Calamiteitenfonds. Met iedere reis die je bij Voja Travel boekt, draag je bij aan Fair Travel in Kaapverdië.

Stap 1: Bel ons of vul het formulier in

Bespreek jouw wensen met onze Azoren specialisten. Wanneer wil je weg? Hoe lang wil je weg? Hoe ziet jouw ideale vakantie of rondreis eruit? Vertel ons alles!

Heb je nog geen idee? Laat je inspireren.

Stap 2: Wij gaan voor je aan de slag

Als onze Azoren specialisten een idee hebben van hoe jouw droomreis eruit ziet, gaan ze aan de slag. Wij zoeken de beste route, vliegtickets, accommodatie, excursies en transfers voor je uit.

Stap 3: Jouw persoonlijke reisvoorstel

Als jouw reisvoorstel af is nemen we contact op en bespreken we de door ons voorgestelde reis. Zijn er dingen die je wil aanpassen? Laat het ons weten, zodat we jouw reis tot in de puntjes kunnen verzorgen.

Met een rondreis naar de Azoren van Voja Travel ontdek je de eilandengroep pas echt. Wij brengen je op plekjes die goed voorzien zijn, maar toch buiten de gebaande paden vallen. Zo ben jij verzekerd van een fantastische reiservaring.

De Azoreaanse archipel hoort bij Portugal, ligt middenin de Atlantische Oceaan en is de ideale plek om te eilandhoppen. In kleine dorpjes geniet je van de lokale keuken welke grotendeels gebruik maakt van plaatselijke ingrediënten. Biefstuk komt van lokale koeien, vis komt uit de oceaan en veel vruchten groeien ook op de eilanden. Proef bijvoorbeeld de bekende ananaslikeur en leer de smaak van de Azoren kennen.

Ervaar de diversiteit van een Azoren Rondreis

Als je op Azoren rondreis gaat, ervaar je de diversiteit van de eilanden. Je trekt door bloemenvelden op Flores, verkent grotten op Terceira, maakt een roadtrip op Sao Miguel en bewondert de Unesco wijngaarden op Pico. Je komt langs uitzichtpunten, kratermeren, actieve vulkanische gebieden en ziet dat de aarde hier echt leeft.

Hoge varens, dichtbegroeide kliffen, kratermeren: het land lijkt soms pre-historisch. Op het ene eiland rijst stoom uit de flank van een vulkaan. Op een ander eiland liggen ondergrondse meren en leiden tunnels je naar het binnenste van de Azoren. En dat alles nog binnen Europa.

Fly and drive Azoren

Als je met ons een rondreis boekt, kunnen we zorgen voor een fly & drive op sommige of alle eilanden tijdens je reis. De wegen op de Azoren zijn goed onderhouden en lopen vaak in een ring langs de kust. Enkele wegen slingeren het binnenland in, steeds hoger tot de bergtoppen dichterbij komen. Je kunt op sommige plekken ook offroad naar meer afgelegen accommodaties en plaatsen.

Eilandhoppen Azoren

Waarom zou je op één plek blijven als je ook makkelijk meer eilanden combineert. Met een rondreis ervaar je de verschillende eilanden pas echt. Dit doe je heel gemakkelijk met de boot of met het vliegtuig.

De Azoren bestaan uit drie eilandengroepen: Santa Maria en Sao Miguel vormen de Oostelijke Groep. Faial, Pico, Terceira, Sao Jorge en Graciosa zijn samen de Centrale Groep. Corvo en Flores horen bij de Westelijke Groep. Met een rondreis Azoren hop je van eiland naar eiland en ontdek je de hoogtepunten van de diverse eilanden.

Ontdek de Azoren

Bezoek bijvoorbeeld een aantal eilanden van de Centrale Groep. Breng een paar dagen door op Terceira, daal af in de 90 meter diepe grot Algar do Carvao, hike door het natuurpark bij Huilherme Moiz en slenter door de straatjes van het historische Angra Do Heroismo.

Beklim daarna de vulkaan Pico en duik in de natuurlijke zwembaden van het gelijknamige eiland Pico. Hier proef je ook de beroemde Verdelho wijn. De wijn is bekend omdat de druiven tussen de basalten rotsen worden geteeld.

Accommodaties

Bij Voja besteden we veel aandacht aan het vinden van de accommodatie die voor jou past. Geen grootschalige hotels maar boetiekhotels met aandacht voor service en een unieke reiservaring.

Overdag kun je bijvoorbeeld op avontuur naar watervallen, natuurlijke zwembaden en hotsprings. Of je kunt wandelend en met de auto de geheimen van de eilanden verkennen. ‘s Avonds keer je altijd terug in een kleinschalige accommodatie van hoge kwaliteit.

Een Azoren rondreis op de Voja manier

Reizen organiseren we op de Voja manier, dat wil zeggen dat we onze klanten een fantastische reiservaring bezorgen, maar iets teruggeven aan de wereld. Reizen maar dan eerlijk. Voor de planeet en de lokale bevolking. Daarom werken we uitsluitend samen met kleinschalige accommodaties en lokale partner. Verder gaat een deel van onze inkomsten naar de Fair Travel foundation waarmee landschapsherstel projecten worden uitgevoerd.