Ga buiten de gebaande paden met een vakantie naar de Azoren

Toe aan vakantie? Wij regelen jouw Azoren vakantie tot in de puntjes.

Dé Corona Veilige herfst en winter bestemming van 2020

De Azoren is een Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan op 3,5 uur vliegen. De eilanden zijn niet alleen schitterend, maar ook Corona veilig met slechts 8 actieve gevallen (peildatum: 27 juli). Alle reizigers naar de Azoren worden getest óf voorafgaand aan  vertrek of bij aankomst. Hierdoor weet je zeker dat je met een goed gevoel op reis kunt naar de Azoren.

Op vakantie naar de Azoren: “Ongelofelijk dat dit binnen Europa ligt.”

Met een Azoren vakantie ga je buiten de gebaande paden. Steile kliffen, de azuurblauwe zee en groen zover het oog reikt. Achter iedere bocht ligt een nieuwe verrassing.

De Azoren zijn een natuurbestemming pur sang. Op het ene eiland blauwgroene kratermeren, op het volgende klaterende watervallen. De eilanden van de Azoren hebben ieder hun eigen hoogtepunten, maar één ding is zeker. Dit is een vakantie die je nooit meer zult vergeten.

Daarom boek jij bij Voja Travel

  • Jouw reis tot in de puntjes geregeld.
  • Je boekt bij dé Azoren specialist van Nederland.
  • Met jouw reis lever je een bijdrage aan Fair Travel op Kaapverdië.
  • Je boekt met zekerheid van de SGR en het Calamiteitenfonds.
  • Zowel thuis als op reis staan we voor je klaar met tips, advies en zo nodig bieden we ondersteuning.

Reisvoorstel op maat

Laat je telefoonnummer of emailadres achter en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
  • :

Voja Travel is aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds

Boek je reis veilig met garantie van de SGR en het Calamiteitenfonds. Met iedere reis die je bij Voja Travel boekt, draag je bij aan Fair Travel in Kaapverdië.

Stap 1: Bel ons of vul het formulier in

Bespreek jouw wensen met onze Azoren specialisten. Wanneer wil je weg? Hoe lang wil je weg? Hoe ziet jouw ideale vakantie of rondreis eruit? Vertel ons alles!

Heb je nog geen idee? Laat je inspireren.

Stap 2: Wij gaan voor je aan de slag

Als onze Azoren specialisten een idee hebben van hoe jouw droomreis eruit ziet, gaan ze aan de slag. Wij zoeken de beste route, vliegtickets, accommodatie, excursies en transfers voor je uit.

Stap 3: Jouw persoonlijke reisvoorstel

Als jouw reisvoorstel af is nemen we contact op en bespreken we de door ons voorgestelde reis. Zijn er dingen die je wil aanpassen? Laat het ons weten, zodat we jouw reis tot in de puntjes kunnen verzorgen.

Waarom een Azoren vakantie een goed idee is

Een paradijs met kliffen, watervallen, bergen, helder water, dolfijnen en walvissen. Als iemand het over een bestemming met deze bezienswaardigheden heeft, denk je niet direct aan Europa. Maar ongeveer 1.500 kilometer voor de kust van Portugal liggen de Azoren, een eilandenketen die bijna Hawaïaans aanvoelt. Lees hier waarom een vakantie naar de Azoren perfect is voor jou.

#1 De Azoren zijn divers

Ieder eiland heeft een eigen karakter. Pico staat bekend om wijnen en Mount Pico. Op Sao Miguel heb je juist wel iets anders. Op Flores begeef je je in de zomer in een zee van bloemen. En op Santa Maria heb je het strand voor jou alleen. Er zien genoeg highlights op de Azoren om je weken bezig te houden.

#2 De landschappen Azoren zijn adembenemend

De Azoren worden niet voor niets Hawaïaans genoemd. De temperaturen zijn misschien niet vergelijkbaar, maar de kustlijn is vaak overdonderend. Er zijn veel plekken waar je je klein en alleen voelt in het landschap.

Theeveld Azoren

#3 De wegen zijn goed onderhouden

Met een huurauto ben je flexibel en kun je de meeste eilanden naar hartelust verkennen. De wegen zijn goed, je rijdt net als in Portugal aan de rechterkant en het is er over het algemeen erg rustig. Zelfs de autoroutes zijn een traktatie.

#4 Het lokale eten op de Azoren is lekker en goedkoop

De keuken op de Azoren is verrassend divers. Je eet er stoofpotten die in thermische grond hebben gegaard. Wil je het iets minder avontuurlijk dan is het rundvlees er geweldig. En zoals je wel verwacht op een eiland zijn de hoofdingrediënten verse vis en zeevruchten.

#5 De natuurlijke attracties op de Azoren zijn spectaculair

De Azoren zijn ontstaan door vulkanische activiteit en dat is goed zichtbaar. Bij Capelinhos op Faial zie je hoe een uitbarsting een geheel nieuw stuk land heeft gecreëerd. Op Sao Jorge zijn de fajas aan de voet van immense kliffen een highlight. Op Sao Miguel zie je zelfs geisers en kokende poelen.

#6 De Azoren zijn dé bestemming voor een wandelvakantie

De eilanden zijn een traktatie voor mensen die van wandelen en natuurreizen houden. Ieder eiland heeft adembenemende landschappen. Op de meeste eilanden vind je meerdere wandelroutes en uitzichtpunten, dus pak je wandelschoenen in als je op vakantie gaat naar de Azoren.

#7 Je kunt er walvissen en dolfijnen spotten

Wil je graag walvissen en dolfijnen spotten? De Azoren zijn een van de beste plekken ter wereld voor deze activiteit. Er komen rond de eilanden wel 24 soorten voor: bultruggen, potvissen, orka’s en zelfs de blauwe vinvis. Om ze te spotten moet je de open oceaan op, maar onderweg houden springende dolfijnen je gezelschap.

#8 Er is geen massatoerisme op de eilanden

De Azoren zijn vrij onbekend en dat is bijzonder voor een plaats waar zoveel te zien valt. Als het aan de Azoren zelf ligt, zul je hier ook in de toekomst geen resorts of all-inclusives zien. Er wordt veel aandacht besteed aan het behoud van de natuur en cultuur, want de Azoren zijn mooi zoals ze zijn.