De Azoren eilanden

De Azoren zijn een eilandengroep van negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. Wil je de Azoren echt ontdekken, dan is het het interessantst om meerdere eilanden te bezoeken. Als je gaat eilandhoppen op de Azoren merk je dat ieder eiland een eigen sfeer heeft. Of combineer een vlucht naar de Azoren met een huurauto om het meeste uit een reis te halen. Met een fly & drive verken je de eilanden op je eigen tempo en kun je tijdens een enkele reis veel zien en ervaren.

Welke eilanden van de Azoren moet je zeker bezoeken? We nemen je in vogelvlucht mee.

De Azoren eilanden in vogelvlucht

Sao Miguel

 • Watervallen
 • Wandelen
 • Ponta Delgada

Sao Miguel is het grootste eiland en één van de twee eilanden op de Azoren met een internationaal vliegveld. Tijdens een rondreis maak je hier hoogstwaarschijnlijk een stop. Daarom is Sao Miguel een goed  start of eindpunt van je rondreis. In de stad Ponta Delgada vind je een interessante mix van oud en nieuw. Zo zie je er bijvoorbeeld dorpse klinkerstraatjes versierd met kunstige graffiti. Maar de highlights van de Azoren zijn de landschappen. 

Net buiten de stad wordt je al overweldigd door schitterende natuur. Basalten rotspartijen tekenen het landschap van de kust. En in het interieur slingeren de wegen langs bergen en kratermeren. Er is genoeg te doen: bezoek bijvoorbeeld Lagoa do Fogo of trek om de meren van Sete Cidades heen. Daarna dompel je je onder in een natuurlijke hotspring en laat je het warme water je spieren ontspannen.

Lees alles over Sao Miguel >>

Terceira

 • Angra do Heroismo
 • Grotten
 • Natuurlijke zwembaden

 Langs de kust van Terceira vind je kleine dorpjes en steden waar de eeuwenoude eilandcultuur goed bewaard is gebleven. De hoofdstad Angra do Heroismo is een Unesco Werelderfgoed waar je het verleden in een oogopslag terugziet in de straten. Klinkerstraatjes lopen langs wit geschilderde huizen. Statige bouwwerken uit vergane tijden zijn in uitstekende staat. En op verschillende straathoeken zie je met mozaiek ingelegde pleinen.

In het binnenland betreed je een andere wereld. De natuur is magisch. Bossen groeien dwars over bergkammen en in diepe dalen. Diepe grotten verborgen tussen het groen. Uit scheuren in de aarde sist warmte en stoom. Hou je van een avontuurlijke vakantie? Ga dan op ontdekkingsreis over Terceira.

Lees alles over Terceira >>

Pico

 • De machtige vulkaan
 • Wijngaarden
 • Walvissen

Hoe zou je het vinden om een 2.300 meter hoge vulkaan te beklimmen? Op Pico is dit mogelijk. Drink je liever gezellig een wijntje aan het zwembad terwijl andere mensen naar boven klimmen? Dan zit je op Pico ook goed. De wijngaarden van Pico groeien tussen basalten stenen muren en zijn zelfs benoemd tot Unesco Werelderfgoed. En in de natuurlijke zwembaden aan zee duik je in de helderblauwe Atlantische oceaan.

Lees alles over Pico >>

Faial

 • De laatste haven (Horta)
 • Maanlandschappen
 • Blauwe bloemen

Faial staat al sinds de 17e eeuw bekend als een laatste haven. In de haven liggen talloze boten en de kade wordt gesierd door honderden schilderingen. Deze zijn gemaakt door zeevaarders en zeilers die hier in het verleden hebben aangemeerd. Het interieur van het eiland bestaat uit het natuurgebied Caldeira en de Cabeco Gordo, het hoogste punt van Faial. Vanaf hier heb je op heldere dagen uitzicht over het hele eiland. Bij Capelinhos zie je de meest recente uitbreiding van het eiland. De natuur hier is indrukwekkend en bijzonder. Dat merk je vooral als je uitkijkt over het barre maanlandschap en bedenkt dat dit in de laatste 100 jaar is ontstaan.

Lees alles over Faial >>

Sao Jorge

 • Scherpe kliffen
 • Faja’s
 • De lokale keuken

Vanuit de lucht lijkt Sao Jorge een scherpe speerpunt. De kliffen snijden dwars door de blauwe oceaan en de pieken zien er onherbergzaam uit. Toch zijn het juist de scherpe randjes die Sao Jorge een attractie maken. De bergen zijn ruig, de wandelroutes adembenemend en de landschappen onvergetelijk.

Lees alles over Sao Jorge >>

azoren eilanden uitzicht pico

Flores

 • Ongerept
 • Meren
 • Avontuurlijk

De bloemenzee van Flores is spectaculair. Het regent er meer dan op de andere eilanden, maar hierdoor is de flora hier op z’n mooist. Dat dit eiland bijzondere is blijkt uit het feit dat het hele eiland door Unesco is uitgeroepen als een Biosphere.

De natuur is woest en ongerept. Watervallen vallen tussen de groene kliffen door de Atlantische Oceaan in. Het geluid bij de ene rustgevend en bij de andere weer bruisend en energiek. Kratermeren in verschillende tinten liggen verspreid over het landschap. De pieken van de groene heuvels zijn verhuld in een mysterieuze mist. Flores is adembenemend.

Lees alles over Flores >>

Santa Maria

 • Gouden stranden
 • Rode woestijn
 • Vuurtoren

Door het wisselvallige weer zijn de Azoren eilanden geen typische zon-, zee- en strandbestemming, maar toch zijn er op Santa Maria schitterende stranden te vinden. Nu wil het toeval dat deze eilanden dankzij hun zuidoostelijke ligging ook de meeste zonuren van alle Azoren krijgt. Ondanks deze gunstige omstandigheden is Santa Maria een rustig, authentiek eiland. Zelfs de allermooiste witte stranden heb je op dit eilanden bijna voor jezelf.

Lees alles over Santa Maria >>

Corvo

 • Vogelspotten
 • Uitgestrekte krater
 • Naar het einde van de wereld

Van ver een eenzame stip aan de horizon, maar van dichtbij verrassend indrukwekkend. Corvo is met een oppervlakte van slechts 18 vierkante kilometer het kleinste eiland van de archipel en lijkt uit een groene berg te bestaan. Zo’n 450 tot 550 inwoners noemen dit eiland hun thuis. Vila Nova do Corvo, de hoofdplaats, heeft hierdoor een intiem karakter. Een plek waar de deuren niet op slot worden gedaan. Deze nederzetting voelt werkelijk als het einde van de wereld. Een gevoel dat versterkt wordt als je bovenop de kraterrand staat en uitzicht hebt op de oneindige oceaan.

Lees alles over Corvo >>

Wil je meer informatie? Download onze bestemmingswijzer.